Masarnia Płatek
  • Polski
  • English (UK)
  • O firmie
  • Aktualności
  • Produkty
  • Kontakt

Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Płatek" oficjalnie został zarejestrowany w roku 1992 jako jednoosobowa firma.

W 2011 roku został przekształcony w formę Spółki Jawnej, ale produkcja wędlin i wędzonek trwa nieprzerwanie od lat 50-tych ubiegłego wieku. Wyrobem wędlin i wędzonek zajmował się ówcześnie ojciec i dziadek obecnych właścicieli Zakładu Władysław Płatek, który uczył się u mistrza wędliniarstwa Władysława Przebindy. Nazwisko to jest znane obok innych wytwórców kiełbasy lisieckiej, która była i jest wytwarzana z najlepszych gatunków mięsa i odpowiednio rozdrabniana.

Obecni właściciele bazują nadal na doświadczeniu ojca i dziadka. W zmodernizowanym Zakładzie zachowali jednocześnie znakomitą jakość jak również tradycję. Oferowane wyroby są wytwarzane zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP i GHP. Ponadto w firmie został wdrożony systemu HACCP.

W ciągu tych kilkunastu lat działalności poszerzyliśmy asortyment, produkcja dynamicznie wzrasta. Wyroby Zakładu są produkowane bez żadnych dodatków chemicznych i wędzone w wędzarniach naturalnych, opalanych drzewem odpowiedniego gatunku i jakości.

Wyroby gwarantują jedyny w swoim rodzaju smak i zapach.

Życzymy Smacznego
Właściciele:
Marzena Zalarska
Janusz Zalarski

Kiełbasy

Wędzonki

 

 

Wędliny podrobowe

Przetwórstwo Mięsne "Płatek" Spółka Jawna
Nowa Wieś Szlachecka, ul. Gościniec 4, 32-060 Liszki
masarnia_platek@poczta.fm
tel. 12 270-25-83,  tel. kom. 533-70-25-83

znaki pl

dofinansowanie

loga stopka

© Masarnia Płatek 2023 Realizacja: 48 Media