Szynka Wiejska Wędzona
Produkt bezglutenowy
Wędzonka zrobiona z całych mięśni szynki wieprzowej. Jest jednym z kulinarnych skarbów Firmy. Przygotowana według staropolskiej receptury naszych pradziadów. Leżakująca przez kilka dni w tradycyjnej solance składającej się z naturalnych przypraw. Wędzona przez parę godzin ciepłym dymem drewna z drzewa bukowego i olchy. Tradycyjne wędzenie nadaje naszej szynce wyjątkowo intensywny aromat i niepowtarzalny smak.
Sopocka Wędzona
Produkt bezglutenowy
Szlachetne kawałki schabu wieprzowego, marynowane i wędzone według staropolskiej receptury. Mięso do produkcji uzyskane z najlepszych, polskich półtusz. Wędzonka ta jestkrucha i miękka, posiada delikatny smak, który zachwyci każdego bardzo wymagającego klienta.
Baleron Wędzony
Produkt bezglutenowy
Karczek wieprzowy, marynowany, wędzony według tradycyjnej, polskiej receptury. Krucha i miękka konsystencja sprawia, że smak wędzonki jest wyśmienity i niepowtarzalny. Doskonale prezentuje się podany na dębowej desce z chrzanem, musztardą i piwem.
Boczek Wędzony bez żeberek
Produkt bezglutenowy
Wędzonka wieprzowa, uzyskana z najlepszej jakości polskich półtusz. Jest wędzony dymem olchowo – bukowym co daje aromatyczny i niepowtarzalny smak naszego produktu.
Szynka Płatka z Tłuszczykiem
Szynka, która jest podstawą tego wyrobu wykonana jest z najbardziej szlachetnego mięśnia tylnej szynki wieprzowej. Szynka ta w otoczce tłuszczyku poddawana jest leżakowaniu w odpowiedniej zalewie przyprawionej naturalnymi przyprawami. Leżakowanie szynki z tłuszczykiem w warstwie zewnętrznej powoduje, że mięso do produkcji tej wędliny jest aromatycznie znakomite, a dodatkowa warstwa tłuszczyku (ok 1 cm) powoduje jedyną w swoim rodzaju staropolską kompozycję smaku, niepowtarzalną wśród innych wędzonek. Specjał tego rodzaju jest wyjątkową ozdobą polskiego stołu, a smak to poezja w podniebieniach.
Szynka Pieczona na Ogniu
Szynka, która doskonale odzwierciedla smak wybitnie skomponowanej kompozycji przypraw. Uformowana z całych mięśni szynki wieprzowej. Posiada delikatny i niepowtarzalny aromat.
Pieczeń Pałacowa
Sekretem wyrobu jest odpowiednio dobrane mięso drobiowe i wieprzowe, przyprawione starannie skomponowanymi przyprawami. Idealnie wydobyta nuta smakowa
Bekon Tradycyjny Wędzony
Wyrób stanowiący znakomite połączenie schabu i boczku. Odpowiedni zestaw ziół i dobrany proces technologiczny nadaje wędlinie niepowtarzalny smak i zapach.
Rolada Boczkowa Tradycyjna
Wykwintna rolada z boczku wieprzowego. Uformowana w klasycznej siatce. Wędzona w tradycyjnej wędzarni na złoto – brązowy kolor. Unikalna mieszanka ziół i przypraw sprawia, że smakuje niezwykle zaskakująco i wyjątkowo.
Szynka w Przyprawach
Produkcja szynki oparta jest na recepturze stosowanej przez masarzy przed kilkudziesięciu laty. Jeden mięsień wycięty z nogi wieprzowej pokryty warstwą około 1 cm tłuszczu poddany jest marynowaniu wiele godzin w odpowiednim roztworze soli i kompozycji przypraw.Wędzenie następuje w wędzarniach naturalnych opalanych twardym drewnem w wysokiej temperaturze, gdzie warstwa tłuszczu podlega procesowi topienia i wchłaniania go przez mięso. Dlatego też smak tej szynki jest tak osobliwy i niepowtarzalny w swoim rodzaju.
Szynka z Czosnkiem
Szynka z delikatną warstwą tłuszczyku, poddawana leżakowaniu w zalewie przyprawowej. Jest soczysta i aromatyczna, która zadowoli niejedno podniebienie. Płatki suszonego czosnku nadają wyrobowi wyjątkowości.
Szynka Wołowa
Zrobiona z udźca wołowego. Odpowiednio marynowana i uwędzona według receptur mistrzów masarstwa. Jej smak jest mocny, ale wyważony, charakterystyczny, ale nie dominujący. To wyjątkowa wędzonka, której smak zachwyci każdego.
Szynka z Indyka
Niezwykle krucha i delikatna wędzonka zrobiona ze starannie wyselekcjonowanych filetów z indyka. Odpowiednia kompozycja przypraw naturalnych nadaje jej subtelny smak, który długo się pamięta.
Schab z góralskiej beczki
Starannie wyselekcjonowany schab wieprzowy poddany jest leżakowaniu w aromatycznej zalewie w beczce dębowej.
Uwędzony na ciemno - wiśniowy kolor charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem.
Szynka z góralskiej beczki
Szynka wykonana jest z najbardziej szlachetnego mięśnia szynki wieprzowej, który poddaje się leżakowaniu w odpowiednio przyprawionej zalewie w beczce dębowej. Wędzenie to cała sztuka, tak aby kolor tej wędzonki uzyskał barwę wiśniowo – brązową.
Karczek z góralskiej beczki
Starannie dobrane przyprawy wg staropolskiej receptury oraz unikalny smak polskiej wieprzowiny nadają mu wyjątkowego charakteru, a dodatkowym nośnikiem smaku jest odrobina tłuszczyku. Leżakowanie w dębowej beczce i unikalny sposób wędzenia sprawia, że jest to wspaniały przysmak na świąteczny stół oraz wszelkie biesiady.
Szynka Szlachecka Płatka
Szynka przygotowywana jest w oparciu o staropolską recepturę, a surowiec do niej stosowany to mięso najwyższej jakości. Leżakując kilka dni w specjalnej solance z naturalnymi przyprawami uzyskuje tak specyficzny aromat i smak, który po uwędzeniu w wędzarni tradycyjnej opalanej tylko drzewem bukowym i olchowym stała się specjałem najwyższej jakości w Naszej Firmie.
Żeberka Wędzone
Wędzone nad naturalnym paleniskiem , drewnem bukowo – olchowym. Doskonale doprawione, mogą być podawane jako gotowe danie lub dodatek do staropolskich potraw np.: bigosu.
Golonka Pieczone z Liszek
Małe, wieprzowe golonki uwędzone na ciemnobrązowy kolor są doskonałą , a zarazem bardzo dekoracyjną zakąską.
Szynka z Listkiem
Zrobiona z jednego mięśnia chudej szynki wieprzowej. Marynowana i wędzona według staropolskiej receptury. Wiązana ręcznie sznurkiem i ozdobiona liściem laurowym co nadaje jej, wyjątkowego wyglądu i niepowtarzalnego smaku.
Sopocka z Listkiem
Staropolski, wędzony schab wieprzowy. Starannie dobrane różne przyprawy naturalne, a przede wszystkim liść laurowy nadaje wędlinie oryginalnego aromatu.
Szynka b/k Wiejska Wędzona
Szynka ta produkowana jest z dolnego i górnego mięśnia zrazówki ze skórą. Odpowiednio ukształtowana marynowana jest w roztworze peklosoli z odpowiednimi przyprawami. Kolejno podlega wędzeniu w wędzarniach naturalnych opalanych drewnem bukowym i olchowym, a następnie parzona. Tak wytworzona szynka posiada jedyny w swoim rodzaju smak i zapach oraz odpowiednią konsystencję. Wyrób ten przypomina szynkę produkowaną przez wytwórców przed wieloma laty, a obecnie cieszy się dużą popularnością wśród zwolenników takich wędlin.
Szynka z/k Wiejska Wędzona
Nieodzowna jako element stołu wiejskiego, idealna na biesiady. Jest piękna, pachnąca i przepyszna, a co najważniejsze robi niesamowite wrażenie na biesiadnikach. Wędzona jest w tradycyjnej wędzarni, a do wzbogacenia jej bukietu smakowego używa się tylko przypraw naturalnych .